Afternoon tea

Häromveckan frågade min kompis K. om vi inte skulle ta och testa afternoon tea på Stationen. Sagt och gjort. Stationen ingår ju i konceptet Svenssons krogar som mer eller mindre poppar upp nya restauranger i Uppsala likt svampar poppar upp ur jorden. 
 
Hittills har ingen av Svenssons anrättningar imponerat på mig vare sig vad gäller matutbud eller uppförande hos personal. Så glad jag därför blev när söndagens aktivitet visade sig bli ett undantag! Efter en stunds funderande bestämde vi oss för menyns fruktiga te som serverades tillsammans med ett trevåningsfat med läckerheter. Dessa bestod bland annat av en slags laxtimbal, (timbal är nog inte egentligen ordet jag far efter, men ni kanske ändå förstår), en löjromsfylld krustad, någon slags salamisnurrra liksom skinka, ost och grönsaker. 
 
Godsakerna bestod av en härlig blandning av choklad, hallon, minicitronpaj, minipannkaksbakelse och miniwienerbröd. Som om inte detta vore nog fick man också in ett fat bröd med tillhörande clotted cream, hallonmarmeland och lemoncurd. 
 
Kort sagt, mycket gott och faktiskt också prisvärt. Också en liten påminnelse vad man faktiskt kan ägna en del av söndagen åt. Mina söndagar brukar nämligen alltför ofta ägnas åt mindre attraktiva angelägenheter, så som städning, tvätt, matlådefix och för tillfället plugg.