I huvudstaden

 
I helgen valde vi att lägga renoveringen åt sidan för att spendera en dag i Stockholm. Nå, en del av syftet med resan var förvisso att försöka oss på att köpa lite inredning, så helt åtsidolagt var förstås inte renoveringen ändå. 
 
 
Lampfötter, lampskärm, överkast, krokar och dörrknoppar stod på agendan. Vi hittade inget av detta. Helt otroligt. "Räcker inte Uppsalas utbud åt er!" utbrast S. Ja, inte ens Stockholms utbud räckte tydligen till. Lite surt.
 
 
Fast visst hittade vi egentligen ett överkast som vi båda tyckte om, men priset motsvarande en veckas sista minuten-charter kändes inte helt rätt. Ingen skulle ju ändå gå in i vårt sovrum, specifikt notera överkastet och förtjust ropa "Men vilket fantastiskt överkast ni har köpt. Är det inte från schweiziska Schlossberg?!".
 
 
Efter den så kallade icke shoppingturen styrde vi kosan mot Dalagatan 36 för att gå på afternoon tea. Det var en present som ingick i en Smartbox med titeln En skön dag, och visst finns det sämre sätt att spendera en dag på. 
 
 
Inklämd bland ett möhippegäng och ett äldre par, proppade vi i oss scones, clotted cream, lemon curd, snittar och hallonmoussetårta för glatta livet. Det var gott minsann. Med oss hem fick vi sedan rättvisemärkt och ekologiskt te. Ja, något måste ju en dags shopping i huvudstaden ändå resultera i. 
 
 
Lagom tills vi därefter skulle ringa på dörren till paret som bjudit oss på inflyttningsfest för kvällen, satte en pollenattack storlek grandios igång. Snörvlande, snorandes och kliandes kände jag mig inte som mitt bästa jag på festen. 
 
 
Ett litet snöpligt slut på en annars mycket trevlig dag!