Rosa överallt

 
I helgen var vi på dop. Det händer inte alltför ofta men är förstås trevligt, i synnerhet när solen strålar så som den gjorde igår. Ceremonin ägde rum i Helga Trefaldighets kyrka som ligger precis bredvis Domkyrkan. 
 
 
Dop innebär förstås att man får ta med sig en present, vilket är lite av det roligaste med det hela. Det låter kanske lite åt det ytliga hållet, men jag älskar att få tänka ut den perfekta presenten, hitta den rätta nyansen på presentpapper och snören etc. När det gäller just barn kan man också leva ut de rosa färgdrömmarna och dessutom äntligen få köpa en sådan där söt presentpåse med rosa band och med nallebjörnar på. Jag har aldrig riktigt haft anledning förut. Presenten denna gång blev en nappbox i trä. Funkar också att ha andra saker i om man vill. 
 
 
Efter dopet följde fika. Fint fika på temat rosa. Rosa tårtor, rosa muffins, rosa godis och rosa kakor. Eftersom jag kämpar på med mitt klassiska nyårslöfte fick jag något av en sockerchock. Men det var det värt. Det är roligt när någon anstränger sig och därtill verkligen går fullt ut på ett färgtema, och i synnerhet rosa. Det är verkligen en färg som slår an något hos mig. Så långt bort från hen man lyckligtvis kan komma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tequila

 
Har ni något stammisställe?, frågade en gång en vän. 
 
 
Min sambo och jag tittade på varandra och funderade. Det kan vi nog inte säga att vi har. Jag brukar däremot tänka att det vore väldigt trevligt att ha det. Ni vet, personalen känner igen en, man småpratar lite och de frågar "Ska det vara det vanliga?". Men så pass frekvent hänger vi alltså inte på något ställe i stan, och dessutom är det ju förstås alltid roligt att prova nya ställen. 
 
 
Agave stod på försökslistan senast. Tequilabar och pub. I tequilavärlden är jag inte särskilt bevandrad. Men mexikansk mat är ju gott, om nu de klassiska nachotallrikarna verkligen ska klassas som genuint mexikanska. 
 
 
Efter att ha resonerat ett bra tag med den trevliga bartendern kom vi fram till att jag skulle få en grapefruktbaserad tequila med sockrad kant. Min sambo valde förstås helt tvärtom, rökig och med saltad kant. Men gott var det för oss båda. 
 
 
Maten var också god. Korianderfritt till mig och korianderspäckat till sambon. 
 
 
Kanske kan Agave bli ett stammisställe?
 
 
 
 
 
 

Hallen i förändring

Vi har gått vidare med hallen. Sovrummet är i princip klart. Det saknas sådant som att byta ut dörrhandtag, lysknappar med mera. Men sådant tar vi allt eftersom. 
 
Hallen innebär på intet sätt mindre jobb. Snarare nästan mest av allt. Den var ju beklädd med en galet förskräcklig tapet i kulörerna brun, grön och orange. Därtill hade den en luden struktur. Jag ägnade två kvällar åt att riva ner den från väggen. Dammet yrde. 
 
Tapetklistret däremot försvann inte, så kvar fanns en grå yta som täckte hela väggarna. Ja, och inte bara väggarna utan också garderobsdörrarna naturligtvis. Där ägnade vi dagar åt att blöta upp väggarna och helt enkelt skrapa bort limmet. Det tog sin tid. Tack och lov fick vi under en söndag hjälp av sambons föräldrar och tack vare det blev vi helt klara med det förra helgen. 
 
Under tapetklistret döljer sig en härligt vit vägg vars tidigare håligheter nu är igenspacklade. Min far hade till och med med sig sand att blanda i spacklet. Allt för att det skulle likna väggens befintliga struktur. 
 
I helgen kommer vi alltså ägna oss åt att måla taket och börja målartvätta garderober, element och dörrfoder. Det är tur att vi vet vad vi har att vänta oss av helgerna, inte sant! 
 
Hallen kommer för övrigt att bli vit, vilket vi tror kommer att framhäva rummet på bästa sätt. 
 
Fortsättning följer.