Hallen i förändring

Vi har gått vidare med hallen. Sovrummet är i princip klart. Det saknas sådant som att byta ut dörrhandtag, lysknappar med mera. Men sådant tar vi allt eftersom. 
 
Hallen innebär på intet sätt mindre jobb. Snarare nästan mest av allt. Den var ju beklädd med en galet förskräcklig tapet i kulörerna brun, grön och orange. Därtill hade den en luden struktur. Jag ägnade två kvällar åt att riva ner den från väggen. Dammet yrde. 
 
Tapetklistret däremot försvann inte, så kvar fanns en grå yta som täckte hela väggarna. Ja, och inte bara väggarna utan också garderobsdörrarna naturligtvis. Där ägnade vi dagar åt att blöta upp väggarna och helt enkelt skrapa bort limmet. Det tog sin tid. Tack och lov fick vi under en söndag hjälp av sambons föräldrar och tack vare det blev vi helt klara med det förra helgen. 
 
Under tapetklistret döljer sig en härligt vit vägg vars tidigare håligheter nu är igenspacklade. Min far hade till och med med sig sand att blanda i spacklet. Allt för att det skulle likna väggens befintliga struktur. 
 
I helgen kommer vi alltså ägna oss åt att måla taket och börja målartvätta garderober, element och dörrfoder. Det är tur att vi vet vad vi har att vänta oss av helgerna, inte sant! 
 
Hallen kommer för övrigt att bli vit, vilket vi tror kommer att framhäva rummet på bästa sätt. 
 
Fortsättning följer.