Vårblomster

 
 
 
 
De är så vackra vårblommorna. Jag tog med mig kameran på promenad och kröp runt på knä för att försöka fånga deras värld. Det gäller att passa på så kort tid som de blommar. Det är ju så lång tid till nästa gång. Tur då att bilder kan hjälpa till att bevara minnet. 
 
 

Joe Joe, Blueprint, Patch eller Wilson?

 
 
Igår missade jag min ridlektion. Jag kände mig inte riktigt kry på morgonkvisten. Framåt kvällen kände jag mig bättre men då hade jag redan avbokat min lektion. Inget grämer mig mer än att missa min måndagsridning. Ända sedan jag började rida som sjuåring har det varit förenat med överdrivna känslor inför varje uteblivit ridpass. Det är på något vis så viktigt. 
 
Ända sedan jag började rida har jag också antecknat i min kalender vilken häst jag fick rida för varje vecka. Därför går det för alla år bakåt i tiden att läsa exempelvis "O'boy - hoppning", "City - dressyr", "Filippa - uteritt" och så vidare. I riktigt unga år förde jag också noteringar kring hur varje ridlektion gick, vad vi gjorde och hur det kändes och på slutet också en liten kommentar om huruvida jag tyckte hästen varit snäll att göra i ordning. 
 
Så gediget antecknar jag inte idag, men fyller i vilken häst jag fick, det gör jag fortfarande. Förrförra måndagen fick jag hoppa tillsammans med Nero. I måndags fick jag rida dressyr tillsammans med Kalle. Vem jag skulle ha ridit dressyr med igår får jag alltså inte veta. Var tredje vecka får man nämligen en ny häst att rida. Det var igår. Och precis som förr i tiden så är det även nu förknippat med exakt samma spänning att få veta vilken häst som ska vara "min" för tre veckor framöver. Blir det Joe Joe, Blueprint, Patch eller varför inte Wilson? Jag får helt enkelt ge mig till tåls till nästa vecka. 
 

Ett gästrum att sova i

 
 
Det är knappt jag törs säga det men renoveringen är på det stora hela klar. Faktum är att den varit klar ett tag, jag har bara inte skrivit om det. Sist ut var gästrummet. 
 
Gästrum, ja, det är ju faktiskt inte särskilt ofta vi har övernattande gäster men just nu passar rummet bra som det. 
 
Länge, länge kunde jag inte tänka mig en annan tapet än Cole & Son's Hummingbirds. Efter att ha sett den i en Lantlivstidning var saken klar. Men när vi väl tog hem tapetprover stämde det på något vis inte riktigt. Däremot fastnade vi för Sweet Pea ur samma kollektion, vilket är precis som det låter, en tapet med luktärtor på. Botten är ljust krämfärgad och över hela väggarna slingrar sig nu luktärtsrankor i grönt och lila. 
 
Eftersom vi redan hade en madrass räckte det att bara köpa en sängstomme för att få till en komplett säng. 1,20 bred så det är ett luxuöst boende man kan förvänta sig om man sover över som gäst hos oss! 
 
Garderober är också på plats liksom ett litet sött sängbord som mina föräldrar tidigare haft. Jag funderar på att måla det ljust lila eller grönt. 
 
Det som saknas är en hissgardin, eventuellt någon liten möbel till för hemtrevnadens skull. 
 
Men även om den stora renoveringen nu är klar och jag inte nödvändigtvis behöver sätta penseln i handeln klockan tio varje lördag och söndagmorgon, återstår ändå en del småfix. Småfix som faktiskt tar sin tid. Vi behöver ordna trösklar, målartvätta taket i badrummet i väntan på de riktiga badrumsrenoveringarna som vi skjuter lite på framtiden. Häromdagen förbättringsmålade jag taket utanför gästrummet och då trillade minsann lite takputs ner, så fram med spackelspateln igen. 
 
Därtill återstår arbetet med att måla om en del möbler, bestämma exakt vilka möbler vi ska ha, ordna med tavlor. Ja, än finns det att göra.