Att inreda ett barnrum

Rummet som från början inte hade något riktigt syfte har nu blivit lille A:s rum. Det är långt ifrån färdigt men i alla fall ett hörn av rummet har blivit riktigt presentabelt till och med. Från början var rummet en dyster historia med 80-talstapeter i någon slags gråbeige nyans. Vi valde att måla hela rummet i en ljust grön nyans som riktigt poppar! 
 
Från början kallade vi rummet för biblioteket. Det var långt ifrån hur jag egentligen tycker att ett bibliotek ska se ut; platsbyggda hyllor från golv till tak, gärna över dörrposten också, och verkligen till bredden fyllda med allskönts litteratur. Detta med en riktigt skön läsfåtölj, fotpall och mysig belysning. Vårt så kallade bibliotek bestod av vita Ikeahyllor - fyllda till bredden ja, men kanske inte riktigt bibliotekslikt ändå. Vid något tillfälle ställde vi också dit en fåtölj av enklare modell. Om jag suttit där många gånger och läst underbar litteratur i godan ro? Nja... 
 
Sedan kom A till världen och vi beslöt att låta vårt gästrum utgå och flytta bibliotekets alla möbler till det tidigare gästrummet som nu fungerar som ett arbetsrum och läshörna. 
 
Att planera ett barnrum måste ju vara bland det roligaste man kan göra i inredningsväg. Oj, så mycket fint det finns! Väggfärgen har fått vara kvar, grönt passar så fint. Det tillsammans med accenter i grått känns som en fin kombination. Det är extra roligt att återanvända barnrumsinredning från det att vi själva var små så som den vita möbeln och lapptäcket på spjälsängen men lite samtida saker känns också på sin plats. 2017 års populära ljusslinga, bokstavslampa och runda pappboxar är faktiskt svåra att motså. Doppresenterna i form av affischen och dalahästen är också extra roliga inslag att inreda med. Kuddöverdragen har min mamma fått sy. Än är dagen inte kommen då jag dammat av symaskinen... 
 
Det här är alltså det ena hörnet av A:s rum. De andra är ännu inte färdiga. På golvet ligger till exempel den stora madrassen från den tidigare gästsängen. Madrassen är naturligtvis inte tänkt att ligga där för evigt men har man en bebis som inte tycker om att sova i sin spjälsäng utan hellre klistrad på någon av sina föräldrar, ja, då får man helt enkelt sova med honom på en madrass på golvet!
 
När A väl lärt sig att sova själv (vi får anta att den dagen kommer någon gång inom de närmsta arton åren ;)) så kommer jag att måla två stycken möbler vi hittade på loppis, en byrå och en låg bokhylla i ljusgrått. I dessa ska alla hans kläder och böcker få plats. Några bilder och affischer ligger och väntar på att bli inramade, en matta ska nog till samt mer förvaring.  
 
Någonstans på vinden hos mina föräldrar vet jag också att det hänger ett fint träflygplan som min bror gjorde i slöjden. Den har mer eller mindre exakt samma färg som väggarna i A:s rum. Morbror har lovat A att han ska få ha den i sitt rum. Den ska få hänga ner från taket. Något för A att kika på när han lär sig sova själv :)
 
 
barnrum - dekoration - färg - inredning - leksaker - pyssel