Varför är det värt att skaffa barn? - punkt 12

Punkt 12
 
Varför blir föräldrar så till sig för att barnet plötsligt kan säga ett ord, ta några steg eller skratta? Vad är det som är så märkvärdigt med det?
Visst är det fascinerande ändå? Jag förstod inte alls föräldrarnas fascination över att deras bebis plötsligt kunde säga något som med stor ansträngning möjligtvis kunde låta som ordet "katt" vilket bara föräldrarna hörde. Nu förstår jag det och såhär tänker jag kring det.
 
När du får ditt nyfödda barn i din famn upptäcker du omgående att barnet är helt och hållet beroende av dig. Barnet är som ett oskrivet blad och det är din uppgift att skydda och ta hand om barnet så att det kan växa och utvecklas. Även om man känner sig osäker som förstagångsförälder försöker man sitt bästa och när det en vacker dag ger resultat kommer en stor stolthet krypande. Vi har lyckats som föräldrar! Bebisen går från att bara vara någon till att bli någon som svarar på det du säger och gör. Från att bara ha tittat oförstående på dig till att faktiskt känna igen dig och dessutom bli glad! Från att ha varit alldeles tyst till att en vacker dag ha snappat upp så mycket av det ni säger att han eller hon plötsligt säger ordet "katt". Från att ha legat hjälplös på rygg och sprattlat med armar och ben till att ha förstått hur koordinationen hänger ihop och börjat rulla runt.
 
 
Små, små framsteg som blir till stora ögonblick i sammanhanget. 
baby - barn - bebis - förälder - föräldrar - gravid - graviditet - mama - mamma - pappa - reflektioner - tankar