Lampbestyr

 
Omöjligt uppdrag. En vit lampskärm till en 50-talslampfot. 
 
 
Det bara går inte. 
 
 
Jag vet inte hur många butiker jag varit in i och det existerar inte en enda vettig lampskärm. Att det kan vara så svårt. 
 
 
Är de inte för stora, är de för små. De har för stor öppning upptill. De är för höga. De är för låga. De är för vida. De är för rynkiga. De har en sådan där komplicerad ställning som skall fästas. 
 
 
Allt jag vill ha är en vit, enkel lampskärm som är konformad. Det vill säga att den har en mindre öppning upptill än nedtill och att den fästes genom två "klamrar" rund själva glödlampan. 
 
 
I övrigt har jag dock avslutat jakten på de perfekta nattduksbordslamporna. Även det visade sig vara ett mycket svårt och seglivat uppdrag. Men i en beställningskatalog på affären Tre generationer i Uppsala visade sig den förhoppningsvis perfekta lampan finnas.
 
 
Jag gjorde en beställning som lät vänta på sig i två veckor. Häromdagen ringde de för att berätta att lampfoten kommit. I min beställningsiver hade jag dock glömt bort att tala om att det var tänkt att vara två lampfötter. Så nu är beställningen kompletterad.
 
 
Den som väntar på något gott...