Varför är det värt att skaffa barn? - punkt 5

Punkt 5
 
En punkt som handlar om en tanke som ofta slog mig innan jag skaffade barn. Hur skulle jag kunna fortsätta resa om jag fick barn?
 
Jag vill hellre resa... 
Jag vill alltid resa. Längtan till att resa slutar aldrig. Därför ser vi till att kunna resa med A. Att resa med barn är lite av ett mindset. Vill du det tillräckligt mycket kommer det att gå. Det blir annorlunda ja, ingen tvekan om det. Kanske ersätts ökenvandringen i Namibia med ett par inledande charterresor till oexotiska Spanien och kanske ersätts det äventyrliga tältandet i fjällvärlden av ett enklare äventyr som utgår från en bekväm stuga istället. Eller kanske inte?
 
I Vi föräldrar kan man läsa om Adam Tensta som inspirerande nog åkte med sin tjej och sin bara några månader gamla bebis till Burma för en flodkryssning. En bekant bilade genom Europa ända till Sardinien med en bebis också den på bara några månader. Personligen sov A så dåligt och min sömnbrist var så stor under de första åtta månaderna att jag nog inte hade varit förmögen att resa, vare sig till Mongoliet, Fuerteventura eller Motala.
 
Nu, ett år senare, har vi gjort vår första utlandsresa. Och det är faktiskt så som folk säger; även den minsta resa blir en upplevelse tillsammans med ett barn. Det kan låta banalt men att resa med barn är en resa i sig. Det är något helt nytt. En ny utmaning och en känsla av att man plötsligt gör något tillsammans som en familj. Det är er alldeles egna upplevelse, som bara ni delar. Så ja, du kan resa med barn. Nu, senare, ofta eller sällan. Du bestämmer. 
 
 
baby - barn - bebis - reflektioner - tankar